İnstagramdan Nasıl Ürün Satılır?

İnstagramdan nasıl ürün satılır? Günümüzde özellikle de sosyal medya hesapları beraberinde çeşitli şirketler yeni piyasaya sürdükleri bazı ürünleri son derece büyük kitlelere hızlı bir şekilde ulaştırabiliyorlar ve ürünlerinin satış oranlarını oldukça yükseltebilmekteler. Bir firma ürününün gün içerisinde tam olarak 8 9 bin kullanıcının geçmiş olduğu bölgelerde 7 8 bin kişiye gösterebilmektedir ve yine bu kişilerin de sadece ürünü ilgilenen kısımları ürüne karşı yönelmektedir. B

u 7 8 bin kişiden ürüne yönelmekte olan kişi sayısının oranı ise 500 – 1.000 civarındadır ki sosyal medya pazarlama yöntemine göre çok düşük bir orandır. Fakat 350 400 bin beğeni oranı olan bir Facebook sayfası çerçevesinde o ürünleri tam olarak bir dakikada yine 50 – 500 bin kişilere gösterebilmekteler.

İnstagram Üzerinden Ürün Pazarlama

Yine 35 40 bin oranlarında takipçisi olan Instagram hesabı içerisinde yine bu ürünleri birkaç saniye veya birkaç dakika içerisinde 35 – 50 bin kullanıcıya duyurabilmekteler. Ancak daha oluşabilecek etkileşimlerden dahi bahsetmedik. Bu da son derece yüksek oranlarda bir müşteri kitlesidir. Günümüzde instagram ürün pazarlamanın önemi son derece büyüktür. Çünkü milyonlarca kişi aktif olarak instagram kullanmaktadır.

İnstagramdan Nasıl Ürün Satılır?

Öncelikle bir sayfanız yoksa sayfa açmanız gerek. Ürünlerinizi göz alıcı görsellerle paylaşmanız daha iyi olacaktır. Sektörünüzde başarılı olan instagram sayfalarına bakarak onlardan da ilham alabilirsiniz. Ardından hesabınızın takipçi sayısını artırın. Bunun için instagram garantili takipçi sayfamıza bakabilirsiniz. Bu konu oldukça önemli çünkü takipçi sayınız az olursa hesabınız daha az kişi tarafından dikkate alınabilir.

  • Hesabınızla alakalı sayfaları takip eden kişilere istek gönderin.
  • İnstagrama reklam verin.
  • Çekilişler düzenleyin.

Bu gibi unsurlar da daha kolay satış yapmanıza katkı sağlar. Paylaşımı yapılan  çeşitli ürünleri beğenen kullanıcılar, paylaşan kullanıcıları da ele alırsak yine bu ürünlerin tanıtım rakamları da son derece genişleyebilmektedir ve yine bir çeşit zincirleme oluşur. Pazarlama zinciri oluşmuş olur. Bu sayede de şirketler pazarlayacakları çeşitli ürünlerini sosyal medya beraberinde çok daha yüksek oranlar da satış rakamlarına ulaştırabilirler.

Yine bunlara ek olarak da bir diğer avantajları, sivilce ürününün tanıtımı yapılmakta ise bu sivilce ürününü normal şartlar altında sadece tek tür kitleye tanıtırlar. Fakat sosyal medyayı kullanarak bir sağlık sayfası üzerinden ürünlerini tanıttıkları takdir de o ürüne talip olan müşteri potansiyeli son derece önemli oranlar da yükselmektedir. Bu da şu anlama gelmektedir; müşterilerin ilgi alanlarına göre ürünleri pazarlayabilmekteler.

Google'ın Ürün Pazarlama Sistemi

Bu pazarlama olayını da yine bilirsiniz ki en iyi yapan şirket google’dır. Google insanların internet hareketlerini doğru olarak izlemektedir. Yani arama motoruna sivilce ilacı yazmakta olan bir kullanıcı çok daha farklı reklam sayfaları görmek yerine tam da sivilce ilaçlarının reklamlarını görmektedir. Bu da ürünün satılma oranını önemli ölçüde arttırmaktadır.

Yeşil takipçi, instagram takipçi satın al sitesi olarak instagramdan nasıl ürün satılır? Sorusuna en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.